قابل توجه همکاران محترم مرکز
واحد رفاه و تربیت بدنی مرکز درنظر دارد جهت صعود به قله علم کوه واقع در استان مازندران(مخصوص آقایان) در مورخ 24 و 25 مردادماه سال جاری اقدام به ثبت نام می نماید.
علاقمندان می توانند جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر به آقای خانه سری (داخلی 2379) مراجعه نمایند.
علمکوه
علمکوه نام کوهی با ارتفاع قله ۴۸۵۰ متر است که در منطقهٔ تخت سلیمان در استان مازندران واقع شدهاست. قلّهٔ علم کوه پس ازدماوند دوّمین قلهٔ مرتفع ایران به شمار میرود. بیشتر شهرت این قله به خاطر دیوارهایست که در دامنهٔ شمالی آن واقع است و دارای فنّیترین و سختترین مسیرهای سنگنوردی و دیوارهنوردی در ایران است. این دیواره در ایران، جایگاهی مانند کی۲ در جهان را داراست.
موقعیت جغرافیایی
علمکوه در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کلاردشت و در استان مازندران قرار گرفتهاست.[۱] کلاردشت نزدیکترین شهر استان مازندران به این منطقه و پراچان و طالقان نزدیکترین شهرها در استان تهران به علمکوه هستند. از جبههٔ شمالی این کوه مشرف به کلاردشت و در جبهه جنوبی نیز این کوه مشرف به طالقان است.
دیوارهٔ علمکوه
در جبههٔ شمالی این قله، دیوارهای به طول ۶۵۰ متر وجود دارد که یکی از زیباترین و مشکلترین دیوارههای دنیا به شمار میرود. منطقهٔ علم کوه دارای ۴۷ قلّهٔ بالای ۴۰۰۰متر است.
جبههٔ شمال-شمال شرقی قلهٔ علم کوه از یک دیوارهٔ تقریبا ۵۵۰ متری گرانیتی تشکیل شده. اگر جایی ارتفاع ۸۰۰ متر برای این دیواره ذکر شده، اشتباه نیست چرا که یخچال علم چال به ارتفاع تقریبی - میانگین ۴۰۵۰ متر در پای این دیواره با شیب نسبتاً تندی به آن رسیدهاست. و ارتفاع تقریبی ۸۰۰ متر که بعضاً در منابع ذکر شده با احتساب این قسمت میباشد.
جنس این دیواره از نوع گرانیت متخلخل و به رنگ حنایی روشن است. از دیر باز قلهٔ علم کوه و دیوارهٔ آن مورد توجه کوهنوردان بودهاست. نه تنها کوهنوردان ایرانی، بلکه کوهنوردان آلمانی، فرانسوی، انگلیسی، ایتالیایی و... نیز بر روی مسیرهای متعدد این دیواره صعود انجام دادهاند. مسیر گردهٔ آلمانها-فرانسویها از اولین مسیرهای گشوده شده روی گرده این دیواره میباشد.
از مسیرهای روی دیوارهٔ اصلی میتوان به مسیرهای زیر اشاره کرد:
هاری روست فرانسویها ۴۸ لهستانیها ۵۰ لهستانیها ۵۲ لهستانیها همدانیها آرش کرمانشاهیها ایتالیاییها قزوینیها تبریزیها کرجیها اراکیها(این مسیر به علت فرود از بالای دیواره و رولکوبی زیاد مورد انتقاد دیوارهنوردان ایرانی واقع شده)
پرافتخارترین صعودها
سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ را میتوان اوج تحول دیوارهنوردی ایران نامید. در این سالها بود که بزرگانی چون زنده یاد حسین طالبی مقدم و دیگر کوهنوردان همدانی توانستند رکوردهای صعود دیواره را به طرز بسیار چشمگیری پایین آورده و نهایتاً رکورد عجیب و دست نیافتنی ۳ مسیر در یک روز را به یادگار بگذارند. از دیگر شاهکارهای صعود این دیواره، باز کردن مسیر همدانیها ۶۷ در ۶ ساعت توسط حسین طالبی مقدم و صعود سلوی بدون طناب سید حسین خوش چشم در سال ۶۹ از مسیر فرانسویها با زمان ۴ ساعت و ۲۵ دقیقه اشاره کرد. همچنین صعود سلوی حسن نجاریان در سال ۱۳۷۳ از مسیر هاری روست در نوع خود شاهکاری به حساب میآید.