به گزارش واحد روابط عمومی مرکز: جلسه بازدید گروه بین المللی WHO ISQue و نمایندگان وزارت بهداشت جهت آشنائی با فرآیندها و فعالیت های مرتبط با امور اعتباربخشی در مرکز آموزشی ، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی با حضور اعضای محترم هیات رئیسه ، مسئول اعتبار بخشی ، مسئول بهبود کیفیت ، دفتر پرستاری ، سرپرستاران بخش، مسئولین برخی از واحدها امروز در مورخ 10 آبانماه سال جاری در سالن D برگزار گردید.
در ابتدا دکتر نوحی، رئیس مرکز، ضمن خیر مقدم و خوش آمدگوئی به کلیه حضار و مهمانان ، این نکته را یادآور شدند که استانداردهای اعتبار بخشی ملی ایران در دوره های گذشته توانسته دستاوردهای چشمگیری در ارائه خدمات با کیفیت برای مراجعین به مراکز درمانی به همراه داشته باشد. بالطبع از استانداردهای اعتبار بخشی دوره سوم انتظار می رود در این دوره با همکاری مسئولین و کارشناسان وزارت بهداشت و کارکنان کلیه مراکز درمانی بتوان نقش پر رنگتر و تاثیر گذاری تری را در جهت بهبود کیفیت و ایمنی ترسیم کرد. رسالت مرکز ما نیز همواره ارائه خدمات ایمن و باکیفیت به بیماران مراجعه کننده از سراسر کشور بوده که کسب گواهینامه ها و نشانهای تقدیر طی سالیان متوالی نیز خود گواه بر این موضوع می باشد.
دکتر گل پیرا، مسئول اعتباربخشی و عضو تیم تدوین استانداردهای اعتباربخشی نسل سوم، به ارائه معرفی اجمالی از موقعیت، افتخارات، چارت سازمانی و عملکرد آموزشی، پژوهشی و درمانی مرکز طی سالهای اخیر پرداختند.
مهندس عسگری نیز ضمن تشکر از همکاریهای همه جانبه مرکز قلب و عروق شهید رجائی بعنوان مرکز پایلوت استقرار استانداردها، این مرکز را بعنوان یکی از ده مرکز درمانی برجسته در سطح کشور در استقرار استانداردهای اعتباربخشی معرفی نمودند و سپس نمایندگان سازمان بهداشت جهانی و کلیه همکاران حاضر در جلسه به معرفی خود پرداختند.
در ادامه نمایندگان حاضر در جلسه به ارائه سوالاتی در خصوص تفاوتهای استانداردهای اعتباربخشی نسل سوم با استانداردهای گذشته، اهداف دنبال شده برای استقرار استانداردها، نحوه ابلاغ و اطلاع رسانی استانداردها و نحوه ارزیابی های کشوری صورت گرفته در دوره های قبل و اقدامات خاص این مرکز در خصوص تکریم بیماران و ارباب رجوع سوالاتی مطرح نموده و هر یک از مسئولین مربوطه پاسخ های خود را بیان داشتند.
دکتر گل پیرا نحوه اطلاع رسانی و آموزش های ارائه شده به همکاران به جهت استقرار استانداردها در مرکز را توضیح دادند.
رستمی، سوپروایزر کنترل عفونت، استقرار استانداردهای اعتباربخشی در سطح کشور را بسیار ارزشمند و کمک کننده به خدمت رسانی بهتر به بیماران خواندند. ایشان اذعان داشتند به جهت یکپارچه سازی، آموزش و اطلاع رسانی های بسیار مناسب در این مرکز توانستیم ضمن استقرار استانداردها میزان رعایت بهداشت دست را درصد قابل توجهی افزایش داده و از عفونت های بیمارستانی بکاهیم و مجموعا در اداره امور از انسجام بیشتر و بهتری برخوردار شویم.
مهندس توانا ، مسئول خدمات مرکز ، در خصوص تغییر استانداردهای نسل سوم ، فرمودند : آنچه که باعث تفاوت چشمگیر استانداردهای نسل سوم با دوره قبل شده ، حرکت از سمت مستند سازی به سمت عملیاتی نمودن واقعی استانداردها در کلیه بخشها / واحدها بوده که خود باعث ارتقاء عملکرد بسیار ارزنده ای در مرکز خواهد شد .
دکتر کیاور، رئیس بخش اورژانس، فرمودند: استانداردها در این مرکز بگونه ای پیاده سازی شده که ما و همکارانمان همیشه آماده ارزیابی بوده و همواره از پیشنهادات و نظرات ارزنده ارزیابان بازدید کننده در راستای ارتقاء خدمات بهره برداری موثر داشته ایم.
دکتر فرساد، داروساز بالینی مرکز، از مزایای استقرار استانداردهای اعتباربخشی بخصوص در حیطه ایمنی بیمار به جهت کاهش خطاهای داروئی پزشکی و پرستاری در این مرکز مواردی را مطرح نموده و فرمودند: من و همکارانم در ابتدای امر نظر مساعدی نسبت به استانداردها و پیاده سازی آن نداشتیم اما امروز پس از گذشت بیش از پنج سال از استقرار آنها شاهد پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه خدمت رسانی ایمن و با کیفیت در بخش داروئی مرکز می باشیم.
دکتر غلامپور ، معاون درمان، در انتهای این بخش از جلسه ضمن جمع بندی نظرات حاضرین اذعان داشتند ما در این مرکز هموراه بدنبال ارتقاء کیفیت خدمت رسانی به کلیه بیماران مراجعه کننده و ارتقا رضایتمندی ایشان هستیم، لذا استقرار استاندارد های اعتبار بخشی که خود یاری رسان ما در این مهم می باشد را بسیار ارزشمند می دانیم .
پس از آن ، یکی از نمایندگان سازمان بهداشت جهانی به همراه نمایندگان وزارت بهداشت ،مسئول اعتباربخشی ، مترون ، سوپروایزران ،سرپرستار و رئیس بخش اورژانس ضمن حضور در بخش اورژانس بزرگسال و اطفال و CCU اورژانس ، به آشنایی با فرآیندهای تریاژ، مراقبت در قسمت سرپایی ، تحت نظر و بستری (CCU) پرداختند و از اتاق ها ، تجهیزات ، امکانات بازدید نمودند . همچنین مصاحبه کوتاهی با بیماران بخش CCU اورژانس در خصوص نحوه دریافت خدمات و میزان رضایتمندی ایشان از خدمات ارائه شده انجا م دادند .
در همین میان دو تن از نمایندگان سازمان بهداشت جهانی جلسه ای در سالن D مرکز با حضور نمایندگان وزارت بهداشت ، مسئول بهبود کیفیت ،سوپرواریز کنترل عفونت ، مسئول بهداشت محیط ، مسئول خدمات و کارشناسان اعتبار بخشی تشکیل داده و سوالاتی در خصوص مشکلات اصلی پیاده سازی اعتبار بخشی در مرکز ، نحوه ارزیابی در سالهای گذشته ، کتاب جامع راهنمای اعتبار بخشی ، کمیته های بیمارستان و شاخصهای جمع آوری شده و میزان استفاده از آنها پرسیدند .
مومنی ، مسئول بهبود کیفیت و ارزیاب کشوری ایمنی بیمار ،توضیحاتی در خصوص نحوه انجام ارزیابی ، نمره دهی و اطلاع رسانی در خصوص زمان و نحوه ارزیابی توسط وزارت بهداشت ارائه نمودند . همچنین به معرفی کمیته های اصلی مرکز ، نشانگرها ، شاخصها ی دردست پیگیری و برخی اقدامات اصلاحی انجام شده در راستای آنها پرداختند .
در انتهای جلسه نمایندگان بین المللی سازمان بهداشت جهانی ، ضمن ابراز خرسندی از حضور در یکی از ده مرکز برجسته ارائه خدمات قلبی و عروقی در کشور ایران اذعان دا شتند امیدواریم تا تلاشهای وزارت بهداشت به گونه ای باشد که تمام مراکز سطح کشو ر در ا ستقرار استانداردها تا این حد پیشرفت داشته و موفق عمل نمایند .
علاقمندان می توانند عکس های این جلسه را در لینک زیر ملاحظه فرمایند:
yon.ir/tj49