به گزارش واحد روابط عمومی، کارگاه مدل های حیوانی بیماری های قلبی با حضور دکتر مائده عربیان دبیر علمی ،گروه های مختلفی داخلی،جراحی و بیهوشی از مرکز،پژوشگاه رویان ،دانشگاه علوم پزشکی تهران،شهید بهشتی و یزد در مورخ 20 آبانماه سال جاری در مرکز برگزار شد.
دکتر عربیان در خصوص این کارگاه گفت: بسیاری از تحقیقات در علوم پزشکی برای اولین بار بر روی حیوانات انجام شده است ، کشف انسولین، واکسن های آبله، سیاه سرفه، تعویض مفصل زانو، تعویض دریچه قلب، از این موارد است. بنابراین پیشرفت درحوزه های مختلف پزشکی بالینی به میزان قابل توجهی وابسته به پیشرفت در علوم پایه بوده است که در این راستا مطالعه بر روی حیوانات آزمایشگاهی که از نظر فیزیولوژی و عملکرد سیستم های مختلف بدن مشابه با انسان می باشند،یک روش کلیدی و بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: محققان علوم پایه و بالینی پزشکی برای بررسی مکانیسم ایجاد بیماریهای مختلف و همچنین ارائه و تست روش های درمانی و دارویی جدید، مدل های حیوانی بیماری مورد نظر را طبق روش های علمی و استاندارد ایجاد میکنند.
با توجه به نقش آزمایش بر روی حیوانات در تحقیق بالینی و بسط دانش علم پزشکی "کارگاه ایجاد مدل های حیوانی بیماریهای قلبی عروقی که در تاریخ 20 آبان ماه 95 همراه با 4 امتیاز بازآموزی ، برای اولین بار در مرکز تحقیقات قلب و عروق شهید رجایی برگزار شد که با استقبال اعضاء هیئت علمی و دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی مواجه شد. گروه های هدف این کارگاه اعضاء هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی در رشته های علوم پایه و بالینی، متخصصین قلب و دانشجویان رشته های پزشکی، فیزویولوژی، ژنتیک و بیوشیمی و سایر علاقه مندان به تحقیقات در زمینه قلب و عروق بودند.
دبیرعلمی ، محور های این کارگاه که به صورت مبانی تئوری از سوی متخصصان این مرکز ارائه شد، به شرح ذیل اعلام نمود:
· تاریخچه استفاده از مدل های حیوانی در مطالعات پزشکی و قلب و عروق
· اصول تئوری مدل های حیوانی ایسکمی قلبی، اترواسکلروزیس، آریتمی، بیماریهای دریچه ای
· اصول تئوری مدل های حیوانی نارسایی قلبی، هایپرتانسیون ریوی و هایپرتانسیون سیستمیک
· اصول تئوری استفاده از مدل حیوانات ترانسژنیک در تحقیقات قلبی
همچنین شرکت کنندگان در این کارگاه در غالب کار گروهی ایجاد مدل "ایسکمی قلبی" در موش صحرایی را در محل آزمایشگاه تجربی بیمارستان به طور عملی انجام دادند.
در این کارگاه خانم دکتر نادری در خصوص مدل حیوانی نارسایی قلبی و پولمونری هایپرتانسیون و خانم دکتر ملکوتیان در خصوص مدل های حیوانات ترنسژنیک در بیماری های قلبی و عروقی مطالب مفیدی را ارائه کردند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد:جهت اطلاع محققان علاقه مند به مدل های حیوانی بیماریهای قلبی عروقی، اخبار و برنامه کارگاه های آتی در این زمینه از طریق وبسایت بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی و همچنین وبسایت علم سنجی، بخش تقویم کارگاه ها، اعلام خواهد شد.
وی در انتها از زحمات اساتید و سخنرانان خانم دکتر نادری، خانم دکتر ملکوتیان، آقای دکتر دربندی و دیگر همکاران خانم طیبی و آقای احمدی کاشانی که در برگزاری این کارگاه خالصانه همراه بودند سپاسگزاری کرد.
علاقمندان جهت مشاهده وب سایت علم سنجی به آدرس زیر مراجعه فرمایند:
science.old.rhc.ac.ir
علاقمندان می توانند جهت مشاهده تصاویر این کارگاه روی لینک زیر کلیک نمایند:
yon.ir/R1pr
خبرنگار: پیام احمدی کاشانی
عکس از: اکبر جعفری