به گزارش واحد روابط عمومی مرکز: پژوهشگران ایرانی مرکز قلب و عروق شهید رجایی با همکاری یکی از شرکت های دانش بنیان موفق شدند دستگاه شوک دهنده خودکار قلبی را برای نصب در اماکن عمومی تولید کنند.
امید شعاعی مدیر طرح تولید این الکتروشوک خودکار گفت: به علت ترافیک شدید در شهرهای بزرگ، تا قبل از این که تیم امداد گر به محل برسد این دستگاه می تواند بدون کمک تکنیسین پزشکی فقط با الصاق پت ها را بروی قفسه سینه بیمار، شوک و احیای قلب را اعمال کند.
دستگاهی که تعداد انگشت شماری از کشورهای دنیا انحصار تولید آن را دارند اکنون به دست تیمی 10 نفره از متخصصان ایرانی تولید شده و آزمون های مختلف را در مرکز قلب شهید رجایی تهران پشت سر می گذارد.
یاور کولیوند متخصص الکترونیک دستگاه می گوید: تست های مختلفی را انجام داده ایم و همان سیگنال های قلبی یک بیمار نیاز به شوک را شبیه سازی کردیم و به ورودی دستگاه اعمال کردیم که تمام آنها را با موفقیت شوک داده است.
بعد از اخذ مجوز کمیته اخلاق تست حیوانی الکترو شوک بومی آغاز شد، برای این کار بی نظمی های مشابه با شرایط سکته قلبی را بر روی قلب یک قلاده سگ ایجاد کردند.
نسیم نادری مختصص و سرپرست تیم قلب و عروق مرکز قلب شهید رجایی گفت: با حضور دکتر دربندی دامپزشک کارهای اولیه بیهوش کردن و لوله گذاری حیوان را انجام دادیم ودر نهایت با همکاری دکتر شبنم مددی الکتروفیزیولوژیست یک بی نظمی که ممکن است کشنده باشد برای انسان، در قلب این حیوان ایجاد کردیم تا ببینیم دستگاه می تواند بی نظمی را شناسایی و به طور مناسب شوک بدهد یا نه؟
تست حیوانی هم با موفقیت سپری شد و دستگاه بعد از اخذ مجوزهای انسانی به تولید انبوه می رسد.
براساس این گزارش ، نمونه خارجی این دستگاه حدود 2 هزار دلار قیمت دارد اما برآورد ها از هزینه تولید بومی نشان می دهد که می تواند با نصف این قیمت وارد بازار شود.
علاقمندان می توانند تصاویر را در گالری روابط عمومی در لینک زیر ملاحظه فرمایند:
public-relationship.old.rhc.ac.ir/fa/gallery/244/PhotoList/تولید.الکتروشوک.خودکار.قلب.در.کشور.html
خبرنگار: پیام احمدی کاشانی